Er du glad i sport? Liker du å ta bilder? Skrive blogg? Lage film? Ønsker du kanskje å jobbe i media? Da kan vi på Skjeberg Folkehøyskole love deg et skikkelig drømmeår.

Kristel Gustu Mølvig på oppdrag for Skjeberg Folkehøyskole på Sarpsborg stadion.

Hvert år er det svært mange gutter som søker seg til sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole. Det er vi veldig glade for, men i tillegg til gutta ønsker vi oss veldig gjerne flere jenter.

Vi mener vi har en linje som passer minst like godt for jenter som for gutter.

I tillegg til å jobbe med media, har vi minimum to ukentlige treninger. Fotball er Norges største jenteidrett og er også hovedidretten på Skjeberg. I løpet av året er vi dessuten innom mange andre idretter.

Under kan du se et videointervju med en av jentene som tidligere har gått på sportsjournalistikk og idrett.

 

I journalistikken får du god innføring i journalistikk og foto. Du blir akkreditert til eliteseriekamper i fotball, håndball og ishockey. Mange av våre tidligere elever har intervjuet noen av Norges største idrettspersonligheter mens de har vært elever på Skjeberg.

Som for eksempel den nye United-manageren Ole Gunnar Solskjær, landslagskaptein Stefan Johansen og spillerne i Sarpsborg 08, for å nevne noen.

Det betyr at om du er glad i å skrive, ta bilder, eller kanskje liker å filme, så får du lære mer om alt dette hos oss. Vi lager magasiner, nettsaker, bildeserier, blogger og videoreportasjer.

Anja Holden fikk mange nye venner under studieturen til Zambia.

Vi reiser på to spennende studieturer. Høstturen går til Barcelona, hvor det selvsagt blir fotballkamp på Nou Camp.

På våren kommer et av skoleårets høydepunkt, en unik studietur til Zambia, “The Real Africa”. Her får dere, i samarbeid med lokal ungdom på deres egen alder, prøve dere som trenere og ledere for noen av de fattigste barna. Hovedformålet med turen er å lære om idrett som bistand og se hvor mye idretten faktisk betyr for noen av de mest sårbare barna i hele verden.

Noen av organisasjonene vi samarbeider med i Zambia har også et spesielt fokus på jenters levekår og muligheter til å utøve idrett.

En tur som garantert gir inntrykk du vil ta med deg resten av livet.

Vi kan ikke forlate Afrika uten å få med oss den fantastiske naturen, så mot slutten av oppholdet blir det besøk til Victoriafallene og en spennende safari i Botswana.

Alt dette mener vi burde være like interessant for jenter som for gutter. Synes du det høres spennende ut? Søk da vel!

Vår eneste jente i år, Kristel Gustu Mølvig, har blant annet sagt følgende:

– Dette er en skole som gir oss mange muligheter. Og det gjelder å gripe mulighetene når man får dem.

Grip muligheten du også, kanskje blir du en av Media-Norges nye, kvinnelige sportsjournalister.

PS! Er du gutt og leser dette: Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å søke!

Anja Holden og Eline Helmen tar avskjed med barna i Bauleni.