EN FELLES START PÅ DAGEN
Vi har en felles start på dagen med morgensamling. Dette skjer i skolens auditorium 08.30 alle hverdager. Her utveksles praktiske informasjoner og beskjeder, og vi får en historie eller et foredrag fra en elev eller en lærer.

Vi har tre typer organisert aktivitet på skolen; linjer, valgfag og fellesaktiviteter.
Dagene er delt opp i «økter» på to eller tre timer, og vi holder pause når det passer inn i arbeidet.
Midt på dagen har vi en lunsjpause fra 11.15. Det serveres mat fra kl. 11.15. Du som elev bidrar i kjøkkengruppa, og den siste halve timen brukes til korridorvask og oppvask.
I vår nye, flotte spisesal serveres middag kl. 15.30 og kvelds kl. 19.30.
Dagen rundes av klokken 22.30. Da starter tilsynslæreren låserunden, og alle undervisningsrom, studioer og verksteder stenges.

I tillegg til undervisningen på linjene og i temafag, deltar alle elevene på ulike fellesaktiviteter.
Hver torsdag inviterer vi til Forum, et arrangement som kan inneholde nesten hva som helst. Noen ganger samles vi i gymsalen og ser på sceneunderholdning fra elever og lærere, andre ganger kommer det gjesteforelesere utenfra. Forum kan være konserter, teaterforestillinger, filmer, og kanskje noe helt nytt som du foreslår?
I løpet av skoleåret blir det arrangert ulike seminarer og elevhelger som varer i en til to dager. Det blir også arrangert fellesturer til den skjærgården på Hvaler, til Oslo og til ulike natur- og kulturområder i Østfold.

Vi deler året i tre perioder: høst,  vinter og vår. Denne inndelingen gir oss variasjon, og er tilpasset de ulike behovene vi har for aktivitet i løpet av året.
I høst- og vinterperioden har du 17 timer på linje og 4-6 timer med valgfag – du kan ha flere timer om du selv ønsker. Du velger nye valgfag når vi går over i vinterperioden.

I vårperioden rettes fokus mot linjene, og det er mer linjetimer og prosjektrelatert arbeid. Noen linjer har praksisuke, der du kan prøve deg i en bedrift. Eksempler på dette er elevene på Radio, Podcast og Web-TV som har praksis i en radiokanal, eller elever på Sportsjournalistikk og idrett jobber i sportsredaksjonen i en avis.
I løpet av vårperioden er det «reiseperiode», der alle linjene er på studiereise. Det jobbes med både for- og etterarbeid i forbindelse med studiereisene.

I tillegg til organisert opplegg kan du som elev være med på å forme skoleåret. Vi har satt av tid til elevstyrte arrangementer, og har mulighet til å forandre på timeplanen for å rydde plass til dagsaktuelle emner.