Medieproduksjon

Drømmer du om å jobbe i mediebransjen eller bare ha lyst til å lære mer innen mediaproduksjon? Da vil linja Medieproduksjon være midt i blinken for deg! Vi legger opp til å gi deg innblikk og erfaring innen en rekke av områder du
vil ha bruk for enten det er som youtuber,
journalist, mediemann/dame, livestreamer  eller bare hobby-entusiast. På Medieproduksjon  får du en tjuvstart på arbeidslivet  eller en oppdatering på hvor utviklingen i mediebransjen går.  

En annen viktig ting å nevne er at du treffer likesinnede som er interessert i det samme som deg og da skjer det alltid spennende ting! #vennerforlivet.  Skolen innehar oppdatert, proft medieutstyr som du vil få opplæring i og vil benytte deg av i løpet av skoleåret.  Du skal bl.a få utfolde deg i Norges nyeste og kuleste studentradiostudio hvor du kan produsere radiosendinger og podkaster.
Du vil også lære deg forskjellige programvarer, flerkameraproduskjon, lydredigering og dronefilming og mye, mye mer. Vi får besøk og skal besøke flere mediepersonligheter i løpet av skoleåret som forteller og veileder oss videre. Som du sikkert har forstått vil dette skoleåret inneholde mange
prosjekt som skolen legger opp til samtidig vil du som elev også kan være med å påvirke retningen – kanskje går du med en drøm du kan realisere hos oss?

Her følger en liste med noen av de viktigste emnene vi skal innom:

Vi reiser på to studieturer. På høsten reiser hele skolen til Barcelona – kanskje du får sett Barcelona mot Real Madrid?!

På våren reiser vi på studietur til Miami /Florida! Her får vi oppleve floridakystens perler fra “Beach, by og sump. Du skal også få sette ditt preg på turen.

I februar får du sjansen til å være i praksis på en medierelatert arbeidsplass, innen det feltet du interesserer deg mest for. Kanskje du også havner i NRKmp3-redaksjonen slik som vår tidligere elev Kristian Broderstad Tysil? 

Du trenger ingen forkunnskaper! Vi gir deg full opplæring og den tryggheten du trenger for å trives på Medieproduskjon!

Dette vil bli et år du aldri glemmer. Og ikke minst –  det blir gøy! 

Turene

Miami

På våren reiser vi på studietur til Miami i Florida! Her skal vi oppleve hva Miami og omegn har å by på, fra alligatorjakt i sumpen til Key West. Vi jobber kontinuerlig med turplanlegging og ser for oss alt fra bading på flotte strender til redaksjonelt arbeid på aktuelle steder. Du skal også få sette ditt preg på turen.

Miami byr på mange inntrykk!


Miami Beach, endeløs strand hvor enhver får slappet av.


Neonlysene gjør sitt for å gi deg den riktige Miami-viben.


Et typisk badevakttårn hvor det alltid er noen som passer på badegjestene.


Aligatorer folkens… aligatorer!!


Orlandos sump byr på mange inntrykk. Fotograf: Andreas Larssen ( tidligere elev på skolen)


Guidebåt. Nærmere aligatorer kommer du ikke. Fotograf: Andreas Larssen ( tidligere elev på skolen)


Fredelig stund. En av Miamis storfugl passer på reiret sitt. Fotograf: Andreas Larssen ( tidligere elev på skolen)

Barcelona

På høsten reiser hele skolen til den eksotiske europabyen Barcelona, som ligger ved den vakre Middelhavskysten. Denne byen er et populært reisemål, og har en rik kulturarv. Her skal du få se arkitektoniske verker av Antonio Gaudì, som står på UNESCOs verdensarveliste. Vi skal vandre i byen, spise nydelig spansk tapas, se gatekunstnere og kjenne på atmosfæren i byen, som er hovedstaden i provinsen Catalonia. Dette er også hjembyen for et av verdens mest meritterte fotballag, FC Barcelona, med Europas største fotballstadion.

Her vil det være noe for enhver smak, og alle linjene vil ha ulike opplegg på deler av turen, mens andre deler gjør vi sammen hele skolen. Turen har som mål at du blir bedre kjent med dine medelever, få oppleve en fantastisk storby og du får innsyn i faget ditt på Barcelona sitt vis.

Vi skal bo litt på utsiden av sentrum, men likevel så nært at vi lett kan ta oss til sentrum med Metro. Denne reisen er inkludert i elevpengene du betaler for skoleåret, men noe lommepenger er sikkert greit å ta med.

KULE TING VI SKAL GJØRE I LØPET AV SKOLEÅRET 
Først av alt – du trenger ingen forkunnskaper for å gå på Desken-LIVE.  Vi tilpasser opplegget slik at du får prøvd deg fram i ditt tempo, enten du vil gå LIVE med en gang eller øve i trygge rammer på skolen til du er klar.
Du får full opplæring i alle programmer og teknikken vi benytter oss av.  Vi skal gå så mye som mulig LIVE og vi satser på mange og  korte prosjekter fram til jul. Deretter kan du spesialisere deg innenfor temaet du synes var mest interessant.
LIVE-produksjonene vi skal lage kan bestå av ferdigredigerte youtube-videoer, LIVE intervjuer fra gata eller rød løper, “Topp 10”  musikkprogram eller radiosendinger på direkten slik som P3morgen gøyaliteter og gjester i studio.
Vår radiokanal RADIO SKJEBERG, som vi har ansvar for, har sendinger på nett og mobil, og har et stort potensiale.

Vi har også et mobilt radiostudio som gir muligheter for direktesendinger fra ulike arrangementer og røde løpere.

Du blir akkreditert til store events som P3 Gull, Urørt, MGP, Spellemannprisen, Idol, Voice og The Stream som journalist. 

PODKAST: Podkasting er i vinden som aldri før, og vi har snekret sammen et opplegg som vil utvikle deg til å bli en god podkaster. Vi har workshop med redaktør Peter Daatland som er en av Norges mest profilerte podkastprodusenter. Her får du lære om ideutvikling, dramaturgi, fortellerteknikk og hvordan du skal pitche podkasten din. Kanskje er det du som vinner neste års kortdok-konkurranse i NRK. 

BLOGGING: Du får opplæring og muligheten til å lære om blogging. Om du allerede har en egen blogg, eller vil lære om det, har du muligheten og tiden til det her!

TV: I løpet av skoleåret vil flere av radiosendingene bli streamet direkte på nettet via Facebook eller Instagram. Vi skal også jobbe med flerkameraproduksjoner.

SOSIALE MEDIER: Sosiale medier er blitt en vesentlig del av vår hverdag. Nettvett og etikk inngår som en del av undervisningen.

TURER: Gjennom hele skoleåret skal vi på flere ekskursjoner og turer. Vi starter med en bli-kjent-tur på et fyr i den idylliske Østfoldskjærgården og vi skal ha flere Osloturer der vi besøker ulike mediehus, som for eksempel NRK og TV2. På våren går turen til Florida – Miami
Du trenger ingen forkunnskaper for å gå på Desken-LIVE. Vi gir deg full opplæring og den tryggheten du trenger bak mikrofonen, miksebordet eller kameraet. Undervisningen er basert på at det er kort vei mellom teori og praksis. 

DETTE TRENGER DU AV UTSTYR 

Du trenger smarttelefon og SD minnekort for lagring av lydfiler, foto og video. Det er også ønskelig at du ha iMovie installert på telefonen. Det vil selvfølgelig være en fordel om du har med egen PC eller Mac.

Skjeberg Folkehøyskole har et nytt og moderne digitalt radiostudio med det samme tekniske utstyret og programvaren som NRK, P4 og Radio Norge. Har du eget utstyr du benytter deg av til f.eks Youtubing eller Podkast så ta det gjerne med.
Vi har programvaren du trenger!

I vinterperioden etter jul skal du ut i praksis. Du kan velge deg et sted som passer og det kan være lurt å være ute i god tid. Praksisperioden blir liggende som regel uka etter vinterferien.  

Vi får besøk av flere erfarne forelesere med lang fartstid i mediebransjen. Gjennom året skal vi dra på flere ekskursjoner for å besøke ulike medieinstitusjoner, og spennende studieturer til USA/Miami/Florida og ut i Europa.

 • LIVEstreaming
 • Grunnleggende journalistikk
 • Redaksjonsarbeid
 • Opplæring i radiostudio
 • InDesign
 • Youtube
 • Podcast
 • Redigering av lyd og bilde
 • SoMe
 • Foto
 • LIVEstream fra arrangement
 • Web-TV
 • LIVE radio studio
 • LIVE radio fra mobilstudio
 • Flerkameraproduksjon
 • Drone
 • Presseakkreditering for rød løper
 • Besøk mediehus - NRK, VG, TV2
 • LIVE-update fra idrett
 • Fotobok/magasin/utstilling
 • Praksis i redaksjon/mediehus
 • Studietur til Miami

HVA SIER TIDLIGERE ELEVER?

«Året på folkehøyskole ga meg den boosten jeg trengte til å ta sjansen på å følge drømmen...»

Odin Westby - Fotojournalist NRK

Snorre Walter
SNORRE WALTHER| Hovedlærer Medieproduksjon

Alle burde unne seg et år på folkehøyskole. Dette året får du tid til å stoppe opp litt, reflektere over hva du vil bli, treffe likesinnede og få nye impulser. Etter ni måneder vil jeg tørre å påstå at du er bedre rustet for et studentliv, arbeidsliv eller bare som menneske. Gi deg selv dette året er min anbefaling!

Livet på skolen

6 GRUNNER TIL Å SØKE!

 • Spennende og varierte fag – både fagfelt og valgfag
 • Flott beliggenhet – nært tre store byer og skjærgården
 • Meget kompetente lærere og moderne utstyr
 • En annerledes skolehverdag der du møter nye folk
 • Maten vår er i toppklasse - lagd med et smil
 • Utfold deg selv - bestem over egen hverdag!

Instagrambilder fra linjen