Hva er det som beriker deg, og hvilke minner vil du bære med deg videre i livet? Det kan være så forskjellig. Men kanskje vil et nærmøte med sel i nasjonalparkene på Hvaler eller Koster være noe du vil huske med glede. Det å sitte i en havkajakk som duver i dønningene mens selene titter nysgjerrig på deg med store svarte øyne, smilene fra medelevene, fellesskapsfølelsen, det å være ute i naturen, det å fange det gylne øyeblikket på netthinnen eller gjennom kameralinsen.

Lavterskeltilbud

Et år på Skjeberg Folkehøyskole som elev på linjen FRILUFTSLIV, FOTO OG KAJAKK kan gi deg et viktig fundament videre i livet. Dette er et lavterskeltilbud for alle som er glad i å ferdes i natur, eller som ønsker å lære mer om natur, samtidig som du søker etter nye utfordringer.

Dette er vårt pensum

Vårt pensum er kajakkpadling i skjærgården som ligger et steinkast unna skolen, langs svenskekysten som er et eldorado for padlere blant tusenvis av holmer og skjær, eller på stille vann og kanaler i grensetraktene mot vårt naboland. Vårt pensum er å tenne bål og tilberede egen turmat mens praten går mellom hyggelige medelever du drar på tur med. Vårt pensum finner du i klatreveggen på Redpoint Klatresenter i Fredrikstad eller på varm granitt ute ved kysten. Vårt pensum er å lære kamerateknikk og naturfoto, produsere egne fotobøker og utstillinger. Vårt pensum er å diskutere og snakke om klima- og miljøspørsmål. Vårt pensum er å utforske hvilke muligheter en har for å bedrive urbant friluftsliv.

Eksamen er livet. For mestrer du i naturen – mestrer du i livet

Å dra på tur er ikke ensbetydende med sol og varme. Det kan regne og snø og blå grader sniker seg inn i kropp og sjel. Da kjenner en at fellesskapet varmer når vi sitter rundt bålet og lager varm suppe med selvtørket sopp med en varm sovepose rundt beina. Da kommer de gode historiene mens bålet kaster lange skygger rundt oss.

Vi kan snakke om skolens fellestur til Barcelona eller legge planer for den store reisen til Vest-Grønland. Kjenner du noen som har vært i Ilulissat? Kjenner du noen som har sittet og skuet ut over Isfjorden og de store isfjellene som siger ut i havet, eller som har padlet i kajakk og blitt overrasket av hvalblåst som skyter i været i midnattssolas motlys? Dette kan bli din historie på linjen FRILUFTSLIV, FOTO OG KAJAKK.