Beliggenhet

BELIGGENHET OG HISTORIE
Skjeberg Folkehøyskole ligger i Sarpsborg kommune, 10 km sør fra Sarpsborg sentrum.

Skolen ligger i et typisk Østfold-landskap omgitt av lave åser, store jorder, innsjøer og tjern. Her er det fine turmuligheter. Det er bare noen minutters sykkeltur unna til en av landets fineste skjærgårder.

Skolen ligger i gangavstand, kun en kilometer, fra Skjeberg Stasjonsby. Et lite koselig tettsted hvor man blant annet finner matbutikk, bensinstasjon, frisør, legesenter og treningssenter.

Skjeberg Folkehøyskole eies av Østfold fylkeskommune. Den ble grunnlagt i 1876, og var til å begynne med en ambulerende amtsskole. Fra 1904 har den hatt sin faste plass i Skjeberg, som fra 1990 er en del av storkommunen Sarpsborg. Mange begivenheter i norsk historie har sitt utspring i fylket. Sarpsborg er den bykommune i Norge med flest helleristninger fra bronsealderen. Over seks hundre ristninger er avdekket, og mange av dem ligger i skolens umiddelbare nærhet langs Oldtidsveien.

KOLLEKTIVTILBUD
Det er gode bussforbindelser til og fra Sarpsborg og ca. 10 min gangavstand fra holdeplassen. Det er bussforbindelser til Fredrikstad, Halden og Strømstad. Tog går i timesrute til/fra Oslo fra Sarpsborg stasjon.Kjører du bil, tar du av fra E6 10 km sør for Sarpsborg, der det er skiltet avkjørsel mot Skjeberg stasjonsby og Oldtidsveien. Fortsett i retning Halden, så ligger skolen ca. 500 m fra avkjørselen på venstre siden av veien.

AVSTANDER

BYER & STEDER
Skjeberg stasjonsby: 1km
Sarpsborg: 12 km
Fredrikstad: 17 km
Halden: 22 km
Moss: 42 km
Oslo: 11,4 mil
Strømstad Sverige: 30 km

TRANSPORT
Oslo Airport Gardemoen: 148km
Sarpsborg togstasjon: 13 km
Sarpborg bussterminal: 12 km

VARER OG TJENESTER :
Nærbutikk: 1km
Legekontor: 1 km
Frisør: 1 km

KJØPESENTERE
Amfi Borg: 10,2 km
Storbyen: 12,5 km
Østfoldhallen: 16,9 km
Tistasenter: 21 km
Nordby: 22 km
Torvbyen: 22 km

Aktiviteter:
Sarpsborg Kino
Laserworld
Sarpsborg Bowling