Er du glad i sport? Liker du å ta bilder? Drømmer om å jobbe med TV? Lage podcast? Kommentere? Drømmer du om å jobbe i media? Start drømmen med sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole! Vi kan love et innholdsrikt år med mye praktisk erfaring og spennende studiereiser.

Sportsjournalistikk og idrett passer like godt for jenter og gutter. Her er Lene Sjøli med kamera på en eliteseriekamp på Sarpsborg stadion.

Hvert år er det  mange gutter som søker seg til sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole. Det er vi veldig glade for, men i tillegg til gutta ønsker vi oss svært gjerne flere jenter.

Vi mener vi har en linje som passer minst like godt for jenter som for gutter.

Kristel Gustu Mølvig på oppdrag for Skjeberg Folkehøyskole på Sarpsborg stadion.

I tillegg til å jobbe med media og journalistikk, har vi minimum to ukentlige treninger. Fotball er Norges største jenteidrett og er også hovedidretten på Skjeberg. I løpet av året er vi dessuten innom mange andre idretter.

Under kan du se et videointervju med en av jentene som tidligere har gått på sportsjournalistikk og idrett.

 

I journalistikken får du god innføring i journalistikk, foto, TV, podcast og mye annet morsomt. Du blir akkreditert til eliteseriekamper i fotball, håndball og ishockey. Mange av våre tidligere elever har intervjuet noen av Norges største idrettspersonligheter mens de har vært elever på Skjeberg.

Som for eksempel  United-manager Ole Gunnar Solskjær, landslagskaptein Stefan Johansen, TV-ekspert Brede Hangeland, flere landslagsspillere og spillerne i Sarpsborg 08, for å nevne noen.

Sportsjournalistikk og idrett passer like godt for jenter som for gutter. Her er to tidligere elever, Lene og Elias, på jobb for Sparta Hockey under en eliteseriekamp i ishockey.

Det betyr at om du er glad i å skrive, ta bilder, eller kanskje liker å filme, så får du lære mer om alt dette hos oss. Vi lager magasiner, nettsaker, bildeserier, blogger og og TV-sendinger.

I januar 2020 investerte vi i et helt nytt og profesjonelt TV-studio. Med fire fjernstyrte kameraer og topp moderne teknologi. Dette studioet kommer til å bli flittig brukt for å lage sportssendinger, så har du en drøm om å jobbe på TV kan dette være et meget godt sted å starte.

Vi har er så heldige å ha både TV-studio og Podcast-studio i vårt eget klasserom, så her ligger forholdene virkelig til rette for at du skal få utfolde deg.

Anja Holden fikk mange nye venner under studieturen til Zambia.

Vi reiser på to spennende studieturer. Høstturen går til England, hvor vi skal se kamp i Premier League og lære mer om fotballkulturen i England. Det blir også omvisning på en stadion og kanskje en rugbykamp.

På våren kommer et av skoleårets høydepunkt, en unik studietur til Zambia, “The Real Africa”. Her får dere, i samarbeid med lokal ungdom på deres egen alder, prøve dere som trenere og ledere for noen av de fattigste barna. Hovedformålet med turen er å lære om idrett som bistand og se hvor mye idretten faktisk betyr for noen av de mest sårbare barna i hele verden.

Les også: (artikkelen fortsetter under linken)

Reportasjetur til England

Noen av organisasjonene vi samarbeider med i Zambia har også et spesielt fokus på jenters levekår og muligheter til å utøve idrett.

En tur som garantert gir inntrykk du vil ta med deg resten av livet.

Vi kan ikke forlate Afrika uten å få med oss den fantastiske naturen, så mot slutten av oppholdet blir det besøk til Victoriafallene og en spennende safari i Botswana.

Alt dette mener vi burde være like interessant for jenter som for gutter. Synes du det høres spennende ut? Søk da vel!

Les også: (Artikkelen fortsetter under linken)

Sport på cupfinalen

Tidligere elev, Kristel Gustu Mølvig, har blant annet sagt følgende:

– Dette er en skole som gir oss mange muligheter. Og det gjelder å gripe mulighetene når man får dem.

Grip muligheten du også, kanskje blir du en av Media-Norges nye, kvinnelige sportsjournalister.

PS! Er du gutt og leser dette: Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å søke! Vi starter opptak 1. februar, så søk nå for å sikre deg plass for neste skoleår.

Anja Holden og Eline Helmen tar avskjed med barna i Bauleni.