FOTO - fashion og kunst

På fotolinja vil du lære hva som skal til for å få dine bilder til å skille seg ut. Du vil utforske, lære og oppdage hva som er det gode bilde for deg.   

Vi skal fotografere i studio der fashion er tema. 

Videre skal vi fotografere solnedganger og kunst i naturen og besøke spennende steder som inspirerer til gode komposisjoner og kreative bilder.

Gøteborg, Hvaler, festningen i Halden eller til Gamlebyen i Fredrikstad – er eksempler på dagsturer.

Kreativiteten din får fritt spillerom med veiledning i prosessen. Din kunstneriske utvikling og uttrykk er viktig del av skoleåret ditt. Photoshop og Lightroom er de digitale verktøyene vi bruker. 

Layers i photoshop er alltid populært å jobbe med.

Du får opplæring i digitalt og analogt  foto. Vi har eget mørkerom og analoge kamera til utlån. 

Du får oppgaver i alle fotosjangere, fra natur til studio, slik at du skal få prøve deg i et bredt felt. Her vil du finne din fotostil. Vi har et stort fotostudio som du fritt kan bruke, og mye proft utstyr som du får bruke.  

Om det er arkitektur du brenner for, skal du få mange muligheter på de ulike turene våre til å kunne fotografere bygninger med spennende former, farger og stilarter.


Du skal få god opplæring i sminke. Alt fra fotosminke til effektsminke. Om du vil lære deg smokey eyes eller skumle Halloween uttrykk. Alt får du her. 

Vi har et samarbeid med Oslo Fashion Week, der målet er at du skal få fotografere de nyeste trendene på catwalken. Vi har et flott samarbeid vi med Fretex – vi jobber med mote, trender og sminke.  

Vi samarbeider med Bilder Nordic – School of Photography i Oslo, som gir deg mulighet til å sjekke ut en profesjonell fotoskole. 

Nysgjerrig? Sjekk ut kontoene våre på Instagram og TikTok.  

 

Turene

Japan er et senter for ung kultur og film. Et mekka for foto og fashion!

Vi reiser vi til legendariske Studio Ghibhli, som er et japansk animasjonsfilmstudio i Tokyo.

Vi skal også besøke Hiroshima pace memorial museum som ligger sentralt i Hiroshima. Museet er plassert midt i fredsparken og er dedikert til å dokumentere atombombingen mot Hiroshima under andre verdenskrig.

I skoleåret har vi fokus på Japansk språk, mat og kultur. Her vil du kunne lære litt språk, spise Japansk mat og få god kjennskap til den flotte kulturen vi skal møte på studiereisen.

 

I begynnelsen av skoleåret drar fotolinja på tur for å bli kjent. Der har vi en workshop i kamerateknikk, lys og komposisjon, i tillegg til å fyre bål, padle kano, spise god mat og ha fine samtaler rundt både bålet på kvelden og frokostbordet på morgenen. Utover i skoleåret reiser vi også på andre turer, med eller uten overnatting. Det er litt opp til elevgruppen hvor og når vi skal reise.

Vi øver på naturfoto når vi er på tur.


Godt å ha en hytte med alle fasiliteter.


Det sosiale er viktig på tur, og her kan man både være sosial, være ute i frisk luft og ta fine bilder.


Vakker natur inspirerer!


Gjengen samles til solnedgang.


Vi må teste litt nye ting også.


Vi har workshop i naturfoto og lærer noe av det mest grunnleggende for å forstå kamera og teknikk.


Vi må også leke litt. Her er det soloppgangen som fotograferes gjennom en krystallkule.


Nærkontakt med fugler er eksotisk for de fleste av oss.

I løpet av skoleåret drar vi på tur til Bilkirkegården i Sverige. Her finner vi enorme mengder gamle og rustne biler fra mange tiår tilbake. Stedet egner seg perfekt som kulisse til fashionfoto, men også til dokumentar-, landskap- og naturfotografi.

Bilkirkegården i Sverige er et supert sted å reise for å ta gode og spennende bilder.


Man lærer mye av å se hverandres bilder.


Ung fotograf i arbeid!


En skygge blir mer spennende med en kul innramming.

Du vil lære alt fra det grunnleggende, som kamerainnstillinger, analogt foto og mørkerom, digital bildebehandling, lyssetting og komposisjon. Videre tar vi oss til mer spesifike retninger innen foto, som fashion & makeup, streetphoto, konsert, dokumentar, studio, landskap, natur, macro, portrett, magasin og hurtigfotografering.

Alle elever som tar denne linja må ha sitt eget digitale speilreflekskamera med blender og lukkerinstillinger. I tillegg må du ha med deg stativ (et billig stativ er mer enn godt nok). Analoge kamera kan også tas med, men skolen disponerer noen som kan lånes. I tillegg har du din egen bærbare pc eller mac til redigering av bilder.

Analog film og fotopapir dekkes av skolepengene. Digitale kopier utover utstillinger betaler elevene selv.

Skolen disponerer eget mørkerom og et helt nytt fotostudio med tidsriktig utstyr, i tillegg til en iMac med alle digitale verktøy installert. Vi avslutter skoleåret med elevutstilling og produksjon av Foto-magasinet.

 • Komposisjon
 • Kamerateknikk
 • Fototurer
 • Naturfoto
 • Studio
 • Portrett
 • Analogt foto og mørkerom
 • Fotoikoner
 • Fashionfoto
 • Utstilling
 • Tur til New York
 • Utstilling
 • Magasin
 • Tur til bilkirkegården i Sverige
 • Avslutning

HVA SIER TIDLIGERE ELEVER?

Tiden min på Skjeberg ga meg drømmer om fremtiden, og motet til å jage etter dem. Hva hadde jeg gjort nå uten Skjeberg Folkehøyskole? Hvem hadde jeg vært? Hadde jeg fremdeles bodd hjemme? Hadde jeg fremdeles vært hun som bare satt inne på romme sitt? Tenkt om jeg aldri hadde møtt alle de fantastiske vennene mine. Nei, huff - alle må unne seg et år på Skjebeg Folkehøyskole.

Eline Viddal Rød - student ved Fotofagskolen i Trondheim.

JAN TORE JENSEN | Hovedlærer foto

Som hovedlærer på Foto er mitt hovedfokus å ta del i den reisen en elev gjør i gjennom skoleåret frem til å finne sitt eget fotografiske uttrykk. Et godt bilde er det vi jobber mot i det daglige, og hvordan vi sammen utvikler dette videre. Man har lov til så mye, bare man selv tør og vil. Det er slik vi kan vokse både faglig, mennesklig og sosialt.

Livet på skolen

6 GRUNNER TIL Å SØKE!

 • Spennende og varierte fag – både fagfelt og valgfag
 • Flott beliggenhet – nært tre store byer og skjærgården
 • Meget kompetente lærere og moderne utstyr
 • En annerledes skolehverdag der du møter nye folk
 • Maten vår er i toppklasse - lagd med et smil
 • Utfold deg selv - bestem over egen hverdag!

Siste fra Instagram

HEI BLOGGEN!

SE ALLE INNLEGG