Friluftsliv og trening

Hos oss får du muligheten til å prøve ut kombinasjonen av allsidig og variert friluftsliv med spennende treningsformer og utfordringer. Vi skal høyt og lavt, utforske mentale grenser og være mye ute. Dette blir vått, varmt, krevende, spennende og lærerikt! 

Vår egen variant av “Kompani Laurtitzen” utfordrer deg på svimlende zip-linere, luftige rappeller, Via Ferrata og hinderløyper med alle mulige slags utfordringer.

Her kan du se en kort oppsummering på noe av det du vil oppleve i løpet av skoleåret.

Vi skal på mange overnattingsturer gjennom året der turmålet og aktiviteter er tilpasset årstiden. For å nevne noe skal vi på topptur i Sunnmørsalpene, padle på Femunden, seile langs idylliske Svenskekysten og overnatte på et kystfyr i havgapet.

Allsidigheten på linja er stor. De varierte aktivitetene og turene styrker kameratskapet, det sosiale fellesskapet og tryggheten.

Du skal også få sette ditt preg på året og vi ønsker at du skal få være med å bestemme både turer og aktiviteter.

Vi finner på noe nytt hver uke og gjennom året vil du få ulike utfordringer. Noen utfordringer vil bare kjennes kult, andre utfordringer går litt på utsiden av din komfortsone. Med tryggheten du har i dine medelever på linjen vil du kjenne at det er greit å utfordre deg selv. Den mestringsopplevelsen du vil kjenne – den er ubeskrivelig!

Vi klatrer både inne og ute. Dersom du ønsker vil du kunne ta Brattkort (et bevis som blant annet gir deg tilgang til å sikre når du er på klatresenter). Dette gir en unik naturopplevelse og utfordrer både styrke, bevegelighet og planleggingsevnen din.

Vi skal bruke mye tid med ulike vannaktiviteter. Skolen har flere kajakker og vi bruker dem til å komme oss ut og oppleve naturen. Noen ganger reiser vi kort, andre ganger lengre. Noen ganger overnatter vi, andre ganger tar vi dagsturer.

Studietur 

Vi skal på mange korte turer, men hovedturen vår skal du få lov til å være med å bestemme. Eksempler kan være Svalbard, Færøyene eller Grønland. Her skal du, sammen med de andre elevene på linjen, få lov til å stake ut kursen for reisemål og innhold i tett samarbeid med hovedlærer.