En felles start på dagen – morgensamling

Vi har en felles start på dagen med morgensamling. Dette skjer i skolens auditorium 08.30 alle hverdager, etter frokost. Her utveksles praktisk informasjon og beskjeder, og vi får en historie eller et foredrag fra en elev eller en lærer. En hyggelig felles start på dagen.

Fellesaktiviteter

I tillegg til undervisningen på linjen og i valgfag deltar alle elevene i ulike fellesaktiviteter som er en viktig del av hverdagslivet og fellesskapet ved skolen.

Kveldsundervisning

Noen kvelder har vi undervisning/foredrag som kan inneholde ulike felles arrangement som sceneunderholdning fra elever på linjene, konserter, teaterforestillinger, foredrag om aktuelle tema eller debatter.

Seminarer og turer

I løpet av skoleåret blir det arrangert ulike helgeseminarer. Det kan være seminarer om konflikthåndtering, street art, feminisme, mafiahelg, miljø, bærekraft og årets TV-aksjon.

Det blir arrangert fellesturer til vår vakre skjærgård på Hvaler, Oslo og til ulike natur- og kulturområder i Østfold. Elevene har via elevrådet stor innflytelse på innholdet i fellesaktivitetene.

Hver høst legger vi opp til ulike bli-kjent-turer på linjene. Her er målet å bli kjent og opprette sin linjekultur.

Skjærgård! Skjeberg har en god del skjærgård i sitt nærområde kun 10 minutt fra skolen. Her er det rom for mange aktiviteter, eller kun nyte fellesskapet, sol, strand og en god is! 

Hver høst reiser vi på høsttur til vakre Jotunheimen. Her bor vi på Gjendesheim, som er utgangspunktet for Besseggen og andre flotte turer. Action i Sjoa med rafting er et absolutt høydepunkt!

I Østfold og på Skjeberg er det ikke snøgaranti. Mot slutten av vinteren reiser vi derfor til Kongsberg slik at de som vil kan gå på ski, ake eller stå alpint. Det pleier å være en forsmak på god påskestemning i fjellet.

Elevengasjement

Din viktigste investering dette skoleåret er å bli med på det som skjer på skolen. Vi ønsker et levende elevmiljø, der du har muligheten til å sette preg på ditt skoleår. Du er hjertelig velkommen til å dra i gang ulike aktiviteter sammen med andre. Om det er strikkecafè, spillkveld, turneringer i gymsalen eller en filmkveld – det er opp til deg og dine medelever. Et godt elevmiljø avhenger at folk blir med og bidrar, og det starter med deg. Bli med på de aktivitetene som blir dratt i gang!

"Et godt elevmiljø avhenger at folk blir med og bidrar, og det starter med deg. Bli med på de aktivitetene som blir dratt i gang!"

Rafting i Sjoa: Her er Skjeberg-elevene på fullfart ned Sjoa under en av dagene på høstturen. Spennende og vått kan vi oppsummere med!
Rafting i Sjoa: Her er Skjeberg-elevene på fullfart ned Sjoa under en av dagene på høstturen. Spennende og vått kan vi oppsummere med!
Høstfjellet: På høsten pakker vi oss sammen i et par busser og drar til fantastiske vakre Gjendesheim. Her kan du få oppleve både Besseggen og rafting i Sjoa
Høstfjellet: På høsten pakker vi oss sammen i et par busser og drar til fantastiske vakre Gjendesheim. Her kan du få oppleve både Besseggen og rafting i Sjoa
  • Skoledagen

    Vi har tre typer organisert aktivitet på skolen; linjer, valgfag og fellesaktiviteter.
    Dagene er delt opp i “økter” på to eller tre timer, og vi holder pause når det passer inn i arbeidet.

    Det faglige er en veldig viktig del av vår hverdag. Det er viktig for oss at du opplever at hverdagene er preget av fagene du velger. Dette gjelder både linjefag og valgfag.

    I helgene har vi seminarer, og de er som oftest på lørdag, og noen helger er det både lørdag og søndag.

    Det er fri hver tredje helg. Da kan du velge å være på skolen, eller reise bort.

    Mat er viktig på Skjeberg Folkehøyskole! Du får fire måltider hver dag. Frokost, lunsj, middag og kvelds.

    Du som elev bidrar i forbindelse med lunsj, middag og kveldsmat. Det betyr at du blant annet er med på oppvask etter måltider. Dette rulleres på de ulike linjene. 5-6 uker i løpet av skoleåret er din linje ansvarlig for oppvasken.

    Den siste halvtimen av lunsjen settes av til korridorvask og oppvask. Korridorvask fordeles på de som bor på korridoren, og da skal en av de som bor på korridoren vaske gang, fellesområde og trappegang.

    Dagen rundes av klokken 22.30. Da starter tilsynslæreren låserunden, og alle undervisningsrom, studioer og verksteder stenges. Dette gjelder ikke fellesrom – her kan du og gjengen din velge å sitte lenger utover kvelden for å se en film, spille eller prate sammen.

  • Fellesarrangementer

    I tillegg til undervisningen på linjene og valgfag, deltar du på ulike fellesaktiviteter.
    Noen kvelder inviterer vi til et arrangement som kan inneholde nesten hva som helst. Noen ganger samles vi i gymsalen og ser på underholdning fra elever og lærere, andre ganger kommer det gjesteforelesere utenfra. Vi kan ha konserter, teaterforestillinger, filmer, og kanskje noe helt nytt som du foreslår.
    I løpet av skoleåret blir det arrangert ulike seminarer og elevhelger som varer i en til to dager. Det blir arrangert fellesturer til Oslo og til ulike natur- og kulturområder i Østfold.

  • Skoleåret

    Skoleåret starter i august og slutter i mai. Vi har det som kalles for komprimert skoleår. Det betyr at vi har like mange skoledager som andre skoler, men i og med at vi også har helgeundervisning, oppleves året som litt kortere.

    I høst- og vinterperioden har du 17 timer på linje og 4-6 timer med valgfag – du kan ha flere timer om du selv ønsker. Vi har to valgfagsperioder. Den første starter i august, den andre starter i november. Du velger nye valgfag når vi går over i vinterperioden.

    I vårperioden rettes fokus mot prosjektrelatert arbeid på linjene. Noen linjer har praksisuke, der du kan prøve deg i en bedrift. Eksempler på dette er elevene på Media som kan ha praksis i en radiokanal, eller elever på Sportsjournalistikk og idrett jobber i sportsredaksjonen i en avis.
    Vårperioden er “reiseperiode”. Alle linjene er på studiereise til ulike destinasjoner. Det jobbes med både for- og etterarbeid i forbindelse med studiereisene.

  • Andre aktiviteter

    I tillegg til organisert opplegg kan du som elev være med på å forme skoleåret. Vi har satt av tid til elevstyrte arrangementer. Vi oppfordrer deg som elev til å dra i gang aktiviteter, og vi utfordrer elevrådet til å ta aktivt ansvar for elevmiljøet. Det kan arrangeres temakvelder, turneringer, diskusjonsgrupper også videre.

    Vi ønsker at skolens skal gi deg inntrykk som er dagsaktuelle. Derfor jobber vi for at vi skal være fleksible, slik at vi kan forandre på timeplanen for å rydde plass til dagsaktuelle emner.

    Vi er så heldige at vi samarbeider med Den Kulturelle Skolesekken. Flere ganger i løpet av året opplever vi ulike kulturelle arrangement. Dette kan være teaterforestillinger, filmvisninger, konserter eller kunstutstillinger.

Søk i dag!