Maten hos oss

Maten vår

Jeg er Sindre Engen og er avdelingsleder for internatet. Jeg er kokk, og sammen med mitt fantastiske team er jeg ansvarlig for den maten elevene blir servert.

Min filosofi er «god mat med et smil!». Vi skal servere mat som er laget fra bunn, som er god og variert. Vi er opptatt av at dere skal få smake på mat inspirert fra hele verden – for eksempel Asia, Amerika og Afrika, samtidig som vi ønsker å ta vare på de gode Norske tradisjonene. Her serveres du alt fra indisk gryte, pulled pork og fårikål.

Vi er glade i å spille på lag med elevene, og temakvelder ønskes velkomne. For eksempel har vi en happening rundt Halloween – nærmere bestemt: landets «skumleste» middag inspirert av Halloween! Vi jobber daglig med å bli bedre, og ønsker at elevene skal komme med tips og ideer til hva vi kan servere.

 

Når det gjelder allergener har vi god kunnskap og erfaring med dette. Vi har laget et hefte om alle allergenene. Vi merker mat som har innhold av de ulike allergenene. Her følger vi mattilsynets krav til merking av mat.

 

Vi har også god kunnskap om spesialkost, det være seg cøliaki, laktoseintoleranse eller andre allergier. Vi ser det som en selvfølge at vi serverer vegetarmat for de som er vegetarianere, og ser på det som en svært spennende utfordring å lage mat som er på høyde – og bedre – enn den maten som serveres til resten av elevene. Vi snakker med elevene og legger opp individuell diett for elever som trenger spesialkost.