Et år på foto er en investering i deg selv og livet ditt. Du lærer å bli en god fotograf. Du får venner for livet, og på toppen av alt dette lærer du mye om deg selv og verden du lever i. Du har lært at du klarer det, og du har lært hvordan. Kanskje du går videre og blir fotograf, kanskje du «bare» har fått deg en fantastisk hobby for livet.

Fotolinja på kanotur. Det var en uforglemmelig dag med nydelig vær, grilling – og bading for de som ville det.

Du vil garantert ha et fantastisk skoleår hos oss. Du vil lære mye om foto, men også om menneskene rundt deg og deg selv. Du vil bli utfordret og du vil bli omfavnet. Du vil bli satt pris på som den du er og vil få muligheter til å vokse og utvikle deg. 
Herlig kveldskos på tur. Og så hadde vi med myggjageren så vi slapp å få myggstikk!

Det sosiale
Både på linja og på skolen ellers skjer det mye sosialt. Det sosiale i skoletiden er som regel på linja. Da drar vi på tur, har en workshop, steker vafler eller gjør noe annet som elevene ønsker. 
Det legges også opp til at elevene er med og produserer innhold til både TikTok og Instagram. Hvordan vi løser dette blir vi enige om i gruppa. 
Koronaselvportrett av Hans Martin Nygård

Så hva tilbyr vi deg?
Du får lære alt det grunnleggende både med tanke på kamera, men også hvilke linser som passer til hva. Innstillinger og knep på kamera og i studio. Hvordan bildene kan redigeres for å gjøre dem best mulig. Fotolinja har utstilling både på skolen og i Fredrikstad og New York. Er ikke det kult?
Torkild med bildet sitt på utstillingen vår i Fredrikstad.

Hva slags oppgaver og undervisning har vi?
Vi har en relativt forutsigbar struktur på fotolinja. Hver uke har vi ukens fotograf. Dette vil være en kort presentasjon av en fotograf som er ledende i sitt felt på ulike vis. Noen ganger vil dette være linket opp mot oppgaven, andre ganger mer opp mot fotohistorie. 
Stas at NRK kom for å intervjue oss da vi hadde utstilling.

Det er ukentlig undervisning i Photoshop og Lightroom. Du vil i tillegg få undervisning i blant annet idéutvikling, bildekomposisjon, bildeanalyse og noe kunsthistorie.  
Denne oppgaven het «Likestilling». Foto: Margit Iselin Schrader Haugland

Oppgavene er laget slik at de kan løses på det nivået du er på. Det betyr at du kan være nybegynner eller mer øvet og ha like stort utbytte av oppgaven. Dette er et av hjørnestenene i skoleåret på fotolinja. 
Hva slags utstyr trenger jeg?
For å gå på fotolinja trenger du et digitalt kamera. Du kan ha enten speilløst eller speilrefleks. Siden vi skal ta bilder i mange ulike sammenhenger er det viktig at kameraet ditt har manuelle innstillinger og kan benyttes i fotostudio. Vi har en god del proft utstyr som du kan låne og teste ut i kortere perioder. Link til utstyret vi har til låns HER.  
Alt du trenger til analogt foto har vi på linja, men hvis du får låne et gammelt kamera hjemmefra så er jo det bare gøy. Bare husk batterier! 
I tillegg trenger du en bærbar pc. Denne må være kraftig nok til å kunne ha Adobe Photoshop og Lightroom. Systemkravene til dem finner du HER
Det er gøy å jobbe i studio. Særlig når vi jobber for Fretex og får låne så mye kule klær av dem. Foto: Marie Westby

Turer og New York
Vi håper at det blir trygt å reise og at vi kan dra til New York. Vi drar kun hvis det er trygt. Hvis vi ikke får reise til New York håper vi å kunne dra et annet sted. Her blir elevene selvsagt med og bestemmer. 
Gode minner fra New York!

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram